dilluns, 16 de gener del 2017

ANGLÈS - FIRA DE SANT ANTONI 2017 (2 de 2)





(Resum del diumenge) El gruix de les activitats de la Fira de Sant Antoni pel diumenge es concentrava a la Zona de Cuc i a la Burés, a excepció del Campionat de Petanca que com és evident tenia lloc a les pistes dels Jardins de Can Cendra on el club te les seves instal·lacions. 

Si el fred, va fer acte de presència el dissabte, el diumenge no va ser menys, i Anglès es va llevar amb temperatures molt baixes, on fins i tot va deixar-se escapar alguna petita volva de neu a primera hora del matí, però sense que anés a més. Això va fer que alguns dels propietaris de cotxes clàssics, residents en localitats com Olot i proximitats optessin per no desplaçar-se a la nostra vila per por de trobar neu a la carretera i/o zones glaçades, ja que els serveis meteorològics alertaven des de feia dies de l’entrada d’una onada d’aire fred.
  
Això no va influir gens amb que tinguéssim una gran afluència de visitants, i novament Anglès va veure’s mancada d’aparcament. Totes les zones habilitades  estaven plenes de vehicles estacionats, i molts eren els conductors que optaven per aparcar sobre les voreres de la carretera d’Osor o en els laterals de la carretera d’accés a Girona.  

El diumenge va tenir lloc la Fira d'Antiquaris, brocanters i parades de recanvis, concentració de cotxes clàssics, esportius i antics, motos d'època i motos Custom, tractors i maquinària antiga, camions decorats, cotxes americans etc... i el tradicional esmorzar de tractoristes, on no hi van faltar les torrades, la botifarra i el bon vi. Una foguera, feia agrupar-se al seu voltant els més enfredorits.















Les visites guiades a la Burés es repetien amb molt bona afluència de gent, i al davant del pavelló poliesportiu van poder-hi veure una exhibició de balls country. 

Mentrestant la cercavila de gegants arrencava del davant de l’edifici del Vapor, a la Burés, per finalitzar a la zona esportiva i donar lloc al moment més esperat del dia: L’estrena d’un nou gegant a Anglès.




Molta va ser la gent que s’hi va aplegar, encuriosits pel secret de saber de quin personatge es tractava. Finalment enmig d’una festa de confeti de colors, es donava a conèixer el nou membre de la família gegantera de la localitat. En Pere Motero, un gegant innovador, més lleuger, i molt original, podríem dir que “diferent” als que estem acostumats a veure. Enhorabona a la colla gegantera! Ara tocarà passejar-lo arreu de Catalunya i donar-lo a conèixer.  Amb aquest acte finalitzava una fira, que sap combinar perfectament els actes més tradicionals, amb d’altres de més moderns que fa que vingui a visitar-nos gent d’arreu i puguin gaudir del nostre preciós casc antic (BCIN); la màquina de Vapor, un dels únics ginys de la revolució industrial que encara continuen funcionant en el seu  emplaçament original de tot Europa, i dels carrers, parc i jardins del nostre encisador poble. Per molts anys! 






  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada